Voordelen

FCS System Voordelen werkstuk boven tafelWerkstukken rondom (5 vlakken) vrij toegankelijk

Machines met 4 of 5 assen kunnen hierdoor volledig benut worden. Traditionele opspansystemen leiden tot een beperking van bereikbaarheid van de te bewerken vlakken. Denk hierbij aan klemmen, kikkers, draadstangen met opspanplaten etc. die een deel van het werkstuk afschermen waardoor de machine niet volledig benut kan worden.

FCS System Voordelen werkstuk vrij toegankelijkWerkstuk boven machinetafel

Hierdoor kan het gereedschap het werkstuk bereiken zonder dat de spindelkop op het bed van de machine komt. Kortom, 4- en 5-assige machines kunnen ten volle benut worden. Hierdoor zijn extra opspanningen overbodig. Dit leidt tot kortere bewerkingstijden en minder verlies door steltijden.

 

 

repeteerbaar positioneren - FCS System VoordelenSnel nauwkeurig repeteerbaar positioneren

Door de pasring is het mogelijk om het werkstuk zeer nauwkeurig repeteerbaar te positioneren. Denk hierbij aan rework of een product dat tussentijds naar een andere machine moet voor een andere bewerking, bijvoorbeeld van freesbank naar vonkmachine en weer terug. Is deze vonkmachine ook uitgerust met een FCS System basisplaat dan is het werkstuk ook hierop snel en nauwkeurig te spannen wat vermindering van wissel- en steltijden tot gevolg heeft.

FCS System Voordelen stabiele opspanningStabiele opspanning

De FCS System elementen verbinden het werkstuk direct met de machine. Hierdoor ontstaat een zeer stabiele opspanning waarbij het product één geheel vormt met de machine.

 

 

FCS System Voordelen eenvoudig spannenEenvoudig spannen aan de zijkant van het spanelement

Het aandraaien van het spanelement gebeurt in een vrije ruimte tussen basisplaat en werkstuk. Hierbij blijft de basisplaat op het bed van de machine steeds in dezelfde vaste positie. Werkstukken kunnen hierdoor steeds in dezelfde positie op de machine geplaatst worden.

 

 

FCS System Voordelen modulairModulair

Het FCS System is leverbaar in verschillende maten en diameters en modulair op te bouwen. Hoogteverschillen in het werkstuk zijn hierdoor overbrugbaar. Voor het bepalen van de te gebruiken elementen is software beschikbaar.

FCS System